Βουνό και θάλασσα συνδυάζονται σε θεαματικές κρητικές περιπέτειες

Rent a Car για να επισκεφθείτε μέρη όπως ψηλά βουνά, παραδοσιακά χωριά και έναν αγροτικό τρόπο ζωής στο Crere

Υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο όπου τα ψηλά βουνά, τα παραδοσιακά χωριά και ο αγροτικός τρόπος ζωής συνδυάζονται με την κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, το ήπιο κλίμα και το εκπληκτικό φυσικό τοπίο.

Ωστόσο, το ελληνικό νησί της Κρήτης είναι ένα από αυτά τα μέρη – ένα νησί ιδανικό για λάτρεις της φύσης, ορειβάτες, πεζοπόρους, κολυμβητές και ακόμη και για παρατηρητές πουλιών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές διαφορετικές περιπέτειες που μπορούν να απολαύσουν οι άνθρωποι στο άγριο κρητικό περιβάλλον.

Θαλάσσια σπορ
Τα θαλάσσια σκι και τα τζετ σκι είναι από τις δημοφιλείς επιλογές για να απολαύσετε τη θάλασσα γύρω από το νησί. Οι καταδύσεις γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

Υπάρχουν κέντρα που προσφέρουν εκπαίδευση στα πιο σημαντικά θέρετρα στη βόρεια ακτή της Κρήτης, ωστόσο, οι καλύτερες δυνατότητες κατάδυσης μπορούν να βρεθούν στην ανατολική περιοχή της Ελούντας.

Για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις νότιες ακτές της Κρήτης, ειδικά γύρω από τον Πλακιά, το Phoenix Dive Club είναι μια από τις πολλές επιλογές στην περιοχή για να εμβαθύνουν στο υποθαλάσσιο περιβάλλον της Κρήτης.

Οι ενοικιάσεις ιστιοσανίδας και σκαφών παραμένουν λίγο υπανάπτυκτες, αλλά μερικές επιλογές έχουν έρθει στη διάσωση, μεταξύ αυτών η ιδέα του Captain Experience στις εκπληκτικές παραλίες της Αγίας Πελαγίας, κοντά στο Ηράκλειο. Η Crete Boats προσφέρει στους τουρίστες τη δυνατότητα να γίνουν καπετάνιος για μια μέρα, ακόμα κι αν δεν έχουν πατήσει ποτέ ξανά σε σκάφος. Το σκάφος τους είναι πλοία που είναι εύκολο να πλέουν, καθιστώντας το μια διασκεδαστική και απροβλημάτιστη εμπειρία.

Πεζοπορία
Ένα άλλο υπέροχο χαρακτηριστικό του κρητικού τοπίου είναι ο αριθμός των μονοπατιών και των φαραγγιών που κόβουν το δρόμο τους μέσα από τις διάφορες οροσειρές.

Το πιο διάσημο αξιοθέατο της Κρήτης είναι η Σαμαριά, ο μεγαλύτερος περίπατος στο φαράγγι της Ευρώπης , όπου το εντυπωσιακό τοπίο δίνει στους πεζοπόρους όχι μόνο μια πλήρη αίσθηση επιτευγμάτων αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία. Εκτός από τη Σαμαριά, η Κρήτη φιλοξενεί επίσης περισσότερα από 50 φαράγγια μόνο στο νομό Χανίων.

Στην περιοχή του Ηρακλείου, το φαράγγι του Αγίου χαρίζει στους επισκέπτες μια αρκετά εύκολη πεζοπορία περίπου μιας ώρας που καταλήγει σε μια μοναχική παραλία με βότσαλα με ήρεμα νερά. Το όνομά του — Ιερό Φαράγγι — αντιπροσωπεύει τις σπηλιές της περιοχής που πιστεύεται ότι είχαν καταληφθεί από χριστιανούς ασκητές στο παρελθόν.
Στο νομό Λασιθίου, το φαράγγι του Ρίχτη είναι μια χαράδρα καθώς και ένα κρατικά προστατευόμενο πάρκο κοντά στα Έξω Μουλιανά, στη Σητεία. Το φαράγγι καταλήγει στην απόμερη παραλία του Ρίχτη και το μονοπάτι είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα (2,4 μίλια) σε μήκος μέτριας δυσκολίας.

Το φαράγγι φιλοξενεί πλούσια βλάστηση και ζωική ζωή, ενώ παλιά πέτρινα γεφύρια, νερόμυλοι και ο Καταρράκτης και η παραλία του Ρίχτη το μετατρέπουν σε μια μοναδική εμπειρία διαφορετικότητας.

Στο νομό Λασιθίου, το Φαράγγι των Νεκρών, ή Φαράγγι της Ζάκρου είναι μια καταπληκτική χαράδρα που χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να περπατήσετε. Το μονοπάτι είναι επίσης το τελευταίο τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Ψηλά στα τείχη του φαραγγιού, είναι δυνατόν να παρατηρηθούν τα στόμια των σπηλαίων που χρησιμοποιούνταν ως τάφοι στα Μινωικά χρόνια και που είναι η αιτία της ονομασίας του φαραγγιού.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Explore More...

Παραλία Βάι

Το Βάι , ή πιο συγκεκριμένα το φοινικόδασος του Βάι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κρήτης και ένα από τα πιο όμορφα

Μινωική – Μυκηναϊκή Κρήτη

Η Κρήτη ήταν το κέντρο του αρχαιότερου πολιτισμού της Ευρώπης, των Μινωιτών . Πινακίδες εγγεγραμμένες στη Γραμμική Α έχουν βρεθεί σε πολλές τοποθεσίες στην Κρήτη

Πόλη του Ηρακλείου

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, που βρίσκεται περίπου στο κέντρο της βόρειας ακτής. Το Ηράκλειο έχει πληθυσμό 131.000 (απογραφή 2001), αλλά πιστεύεται

Αρχάνες

Ενώ στις Αρχάνες, αξίζει να επισκεφτείτε τις εξαίσιες βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Κρητικής Ιστορίας και Παράδοσης, το εργαστήριο γλυπτικής, το

Πόλη του Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και μια από τις πιο γραφικές με γοητευτικό ενετικό λιμάνι που είναι γεμάτο με ψαροταβέρνες και

Φαλάσαρνα

Τα Φαλάσαρνα βρίσκονται 16 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου. Οι επισκέπτες προτιμούν τη μεγάλη, μεγάλη αμμώδη παραλία, η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες της Κρήτης.

Μονή Πρέβελη

Η Μονή Πρέβελη είναι ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης λόγω της ιστορικής σημασίας της και λόγω των ιστορικών κειμηλίων που φυλάσσονται στο μουσείο

Πόλη Χανίων

Τα Χανιά είναι ανεπιφύλακτα η πιο υποβλητική πόλη της Κρήτης. Στο ενετικό λιμάνι, ο φάρος είναι η πιο οικεία εικόνα όταν κάποιος αναφέρεται σε αυτή

Χωριό Σφακιά

Τα Σφακιά είναι ένα μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται νότια της Κρήτης. Το καλοκαίρι σφύζει από ζωή γιατί στο λιμανάκι του δένουν τα ferry boats που